Košarica je prazna

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje, Katarina Ritoša s.p. (Indigo Nails Lab)
Senčna ulica 4
6310 Izola (v nadaljevanju ponudnik)
Za spletne trgovine www.indigo-nails.si

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot, Ur. l. RS št. 98/2004 in Ur. l. RS 126/2007), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (Ur. l. RS 61/2006) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo Katarina Ritoša. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.
Ponudnik in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih in prodaji preko spletne trgovine urejata s temi splošnimi pogoji.
Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene zunaj njegove poklicne in pridobitne dejavnosti.
Kupec s registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej spletni in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh spletnih straneh.  Indigo nohti Slovenija in kupec medsebojne obveznosti urejata s tem splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

Registrirani uporabniki

Vsak registriran uporabnik ima svoje uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojen podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.
Registrirani uporabniki lahko:
Kupujejo v spletni trgovini www.indigo-nails.si in so deležni drugih ugodnosti, ki so navedene na spletni strani www.indigo-nails.si

Plačilne metode

  • Plačilo po predračunu – plačilo po predračunu  - nakazilo na TRR. Če ste se odločili za plačilo po predračunu, boste po oddanem naročilu in pri potrditvi naročila prejeli vse podatke za nakazilo. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago odposlano na vaš naslov za dostavo.
  • Plačilo po povzetju – plačilo z gotovino ob prevzemu blaga. Plačilo po povzetju je primerno v primeru, če želite, da vam naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji. Ker je pri plačilu ob prevzemu možno le plačilo z gotovino, morate biti, ne glede na vrednost naročila, ob prevzemu osebno prisotni. Pošta Slovenije ob tem načinu plačila zaračunava tudi provizijo, ki ni všteta v ceno nakupa in ceno poštnine.
  • Osebni prevzem – osebni prevzem je mogoč ob vnaprejšnjem dogovoru in sicer na sedežu podjetja.

Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), ki služi kot garancija in veljaven dokaz za morebitno reklamacijo. Kupec račun prejme osebno (pri osebnem prevzemu) ali v paketu z ostali izdelki ob prevzemu.
V kolikor kupec izbere način plačila po predračunu in na voljo 8 dni za plačilo le tega. V kolikor plačilo v tem času ni opravljeno pogodba ni sklenjena, ponudnik pa po tem času tudi ne odgovarja za zalogo naročenih izdelkov.

Cene v spletni trgovini

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila za posamezne nakupe pa veljajo cene v trenutku oddaje naročila.
Prodajna pogodba (med kupcem in ponudnikom) je sklenjena, ko kupec plača znesek naročenega blaga, po računu (predračunu). Pri nakupu veljajo cene objavljene na spletni strani podjetja Indigo Nails Lab Slovenija, Katarina Ritoša s.p.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla oz. poskušal najti rešitev v obojestransko zadovoljstvo.  Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi/promociji/znižanju in se lahko med seboj razlikujejo.
Imetniki vrednostih kod ob registraciji vnesejo tudi kodo izpisano na vavčerju, kar prinaša ob nakupu ugodnosti navedene v komunikacijskih sporočilih. Popust ne velja za artikle ki so že označeni kot »znižani«. Popusti sem med seboj ne seštevajo, v enem naročilu lahko uporabite le eno vrednostno kodo.

Postopek nakupa

Uporabnik v spletni trgovini kupuje s pritiskom na gumb DODAJ V KOŠARICO. Ko zaključi z dodajanjem artiklov v košarico, pritisne gumb NA BLAGAJNO, izbere način plačila, pregleda, po potrebi dopolni ali popravi in potrdi naročilo. Pogodba je sklenjena, ko uporabnik potrdi naročilo in se mu po elektronski pošti posreduje potrditev naročila s seznamom naročenega blaga. Potrditev naročila pomeni, da je uporabnik seznanjen s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, kateri so tu navedeni in da sprejema pogoje nakupa. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku, sklene pa se lahko po elektronski pošti ali preko spletne trgovine www.indigo-nails.si pogodba bo shranjena v pisni in elektronski obliki na sedežu podjetja www.indigo-nails.si. Uporabnik lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga in reklamacije

Potrošnik, fizična oseba ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani ter zapakirani v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (brez stroškov dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 8 dni od prejema vrnjenega blaga. Kupec mora blago vrniti na naslov:

Indigo Nails Lab
Katarina Ritoša s.p.
Senčna ulica 4
6310 Izola

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovi pogodbe, sklenjene na daljavo, določila prejšnjega odstavka ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine.

Dobava in dobavni rok

Vaše naročilo se bomo trudili, da bo obdelano še isti dan in o obdelavi boste prejeli obvestilo. Naročila vam skušamo dostaviti v najkrajšem možnem času, najkasneje v 8 delovnih dneh. Če je za odpremo blaga potreben daljši čas, vas o tem obvestimo.
Blago pa lahko prevzamete tudi na našem naslovu: Senčna ulica 4, 6310 Izola - po vnaprejšnjem dogovoru.
Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije in kurirsko službo GLS. Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v dnevu ali dveh od odpreme blaga (če torej danes odpremimo blago, ga Pošta Slovenije predvidoma dostavi že jutri, v nekaterih primerih pojutrišnjem). V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša.
V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije.
Poštnina se obračuna po ceniku, ne glede na znesek naročila.
Stroški poštnine so zaračunani po veljavnem ceniku kurirske službe DPD in znašajo 3,90€. Ob nakupu izdelkov nad 150,00€ je poštnina brezplačna. Prevzem paketa na Petrol-u se obračuna dodatno in sicer po ceniku Petrola (provizija). Za nakup električne opreme se poštnina obračunava po ceniku 3,90€.

Varnost

Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter podjetju Indigo Nails Lab Slovenija, Katarina Ritoša s.p. odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/200, 113/05, 51/07, 67/07 in 94/97) ter da podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bo posredoval tretji osebi. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Spletne trgovine, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije za izvedbo in dostavo naročila ter nadaljnjih aktivnosti v okviru promocije izdelkov in storitev spletne trgovine ter drugih promocijskih aktivnostim podjetja. Posameznik ima možnost odjave iz baze za obveščanje na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Garancija

Za izdelke kupljene v naši spletni trgovini, veljajo vsi garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Garancija je možno uveljaviti le ob predložitvi računa.
Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev, kot tudi pogojev spletne trgovine. Kljub nenehni skrbi za ažurnost in pravilnost objavljenih gradiv, so vsebinske napake spletne strani so možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.
Trudimo se zagotoviti kar najboljše fotografije prodajanih artiklov, a je kljub temu potrebno fotografije jemati kot simbolične.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja Indigo nohti Slovenija, Katarina Ritoša s.p., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last podjetja se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Indigo Nohti Slovenija, Katarina Ritoša s.p..  Ne prevzemamo pa odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Pridružujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine obiskovalec, kupec, potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Razlaga oznak na embalaži

Simbol odprte posodice se po Zakonu o kozmetičnih proizvodih (Uradni list RS št.110/03 in 47/04) uporablja za označevanje roka trajanja kozmetičnih izdelkov,  kadar je rok uporabnosti več kot 30 mesecev. V ali ob posodici je vpisan rok trajanja, ki začne teči z dnem, ko odpremo prvotno zapakirano embalažo. Vpisana ali dopisana številka in črka “m” pomeni število mesecev uporabnosti izdelka po odprtju pakiranja.

 

Simbol knjige se uporablja kadar zaradi praktičnih razlogov (kot npr. velikost ali oblika embalaže, način pakiranja in podobno) varnostnih opozoril ni mogoče navesti na notranji in/ali zunanji embalaži, morajo biti navedena na priloženem oziroma pritrjenem listku, etiketi, traku oziroma na kartici. Vsaj na zunanji embalaži kozmetičnega proizvoda mora biti v tem primeru navedeno skrajšano opozorilo ali grafični simbol - simbol knjige.

 

Rok trajanjaSimbol minimalni rok trajanja na embalaži kozmetičnega izdelka pomeni datum do katerega kozmetični izdelek, shranjen pod ustreznimi pogoji, ohrani svojo prvotno funkcijo in zlasti ostane varen za zdravje ljudi. Ob simbolu ali napisu „uporabno najmanj do konca“ je naveden datum ali podrobnosti o tem, kje na embalaži kozmetičnega izdelka je datum naveden. Minimalni rok trajanja je sestavljen iz meseca in leta ali dneva, meseca in leta.

 

Odgovornost za izdelke

V skladu z uredbo (ES) št. 1223/2009 o kozmetičnih izdelkih vas obveščamo, da je odgovornost za kvaliteto in ustreznost kozmetičnih proizvodov na strani proizvajalca:

Odgovorna oseba za izdelke je:

INDIGO NAILS LAB.
Źelligowskiego 3/5
90-752 Lodź, Poland
www.indigo-nails.com

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po klasični pošti na naslov:

Indigo Nails Lab Slovenija
Katarina Ritoša s.p.
Senčna Ulica 4
6310 Izola

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Odstop od pogodbe

Povezava do obrazca

Priloga 1: OBRAZEC Z INFORMACIJAMI V ZVEZI Z UVELJAVLJANJEM PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE (Obr. IOP) Pravica do odstopa od pogodbe Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne _ (1). Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje (_(2)_) o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec. __(3)__ Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe. Učinki odstopa od pogodbe Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov. __(4)__ __(5)__ __(6)__ Navodila za izpolnjevanje: 1. Vstavi se eno od besedil v narekovajih: (a) pri pogodbi o opravljanju storitev ali pogodbi o dobavi vode, plina ali električne energije, če se ti ne prodajajo v omejeni prostornini ali določeni količini, daljinskega ogrevanja ali digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov: »sklenitve pogodbe«; (b) pri prodajni pogodbi: »ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik«; (c) pri pogodbi v zvezi z več kosi blaga, ki jih potrošnik naroči z enim naročilom in so dostavljeni ločeno: »ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik«; (d) pri pogodbi v zvezi z dostavo blaga, ki sestoji iz več pošiljk ali kosov: »ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnji pošiljki ali kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik«; (e) pri pogodbi za redno dostavo blaga v določenem časovnem obdobju: »ko potrošnik pridobi fizično posest na prvem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik«. 2. Vpiše se ime, fizični naslov ter, če je mogoče, telefonsko številko, številko telefaksa in elektronski naslov podjetja. 3. Če podjetje potrošniku ponudi možnost, da elektronsko izpolni in predloži informacije v zvezi s svojim odstopom od pogodbe na spletnem mestu prodajalca, se vstavi: »Potrošnik lahko elektronsko izpolni in predloži tudi vzorčni odstopni obrazec ali katero koli drugo nedvoumno izjavo na spletni strani prodajalca [vstavi se spletni naslov]. Če se potrošnik odloči za to možnost, podjetje (na primer po elektronski pošti) nemudoma pošlje potrošniku potrdilo o prejemu takšnega odstopnega obrazca na trajnem nosilcu podatkov.«. Uradni list Republike Slovenije Št. 43 / 13. 6. 2014 / Stran 4717 4. Pri prodajnih pogodbah, pri katerih ob odstopu od pogodbe podjetje ne ponudi lastnega prevzema blaga, se vstavi: »Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.«. 5. Če je potrošnik prejel blago v zvezi s pogodbo: (a) Vstavi se: – »Blago bo prevzelo podjetje.« ali – »Potrošnik blago vrne ali izroči … [po potrebi se vstavi ime in fizični naslov osebe, ki jo je podjetje pooblastilo za prevzem blaga] brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.«; (b) Vstavi se: – »Blago potrošnik vrne na stroške podjetja.« ali – »Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.« ali – če pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, podjetje ne ponudi, da krije stroške vrnitve blaga, in če blaga zaradi njegove narave ni mogoče vrniti na običajen način po pošti: »Neposredne stroške vračila blaga … EUR [vstavi se znesek] nosi potrošnik.«; ali če stroška vračila blaga ni mogoče razumno izračunati vnaprej: »Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik. Strošek vračila blaga predvidoma ne presega … EUR [vstavi se znesek].« ali – če pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blaga zaradi njegove narave ni mogoče na običajen način vrniti po pošti in je bilo potrošniku dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe: »Podjetje prevzame blago na lastne stroške.«; (c) Vstavi se: »Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.« 6. Pri pogodbah o opravljanju storitev ali pogodbah o dobavi vode, plina ali električne energije, če se ti ne prodajajo v omejeni prostornini ali določeni količini, ali daljinskega ogrevanja se vstavi: »Če potrošnik zahteva, da se izvedba storitev ali dobava vode/plina/električne energije/daljinskega ogrevanja [neustrezno se črta] začne v odstopnem roku, mora podjetju plačati znesek, ki je sorazmeren s storitvami, opravljenimi do trenutka, ko je podjetje obvestil o odstopu od pogodbe, glede na celotni obseg pogodbe.«.


Kategorije izdelkov

Moja košarica

Košarica je prazna
Go to top